Famed nieuws

FAMED Coach4Sailing Team website
 1. De laatste selectiewedstrijd zit er weer op en daarbij ook het laatste evenement van het FamedCoach4SailingTeam 2018-2019. Er werden maar liefst 8 races gevaren. Drie op de zaterdag en vijf op de zondag. In het overall klassement behaalde Zeb de derde plaats en Floris de vierde. Bij de Benjamins behaalde Marijn de derde plaats.

  061019NieuwsPrijsuitreiking061019NieuwsPrijsuitreiking

  Het was wederom een fantastisch zeiljaar met goede trainingen en dito resultaten! Vier teamleden selecteerden zich voor de WK en EK Optimist.

  061019NieuwsTjianMing061019NieuwsTjianMing

  Hidde en Floris zijn naar het WK in Antigua gegaan en op het EK waren de teamleden Signe en Zeb vertegenwoordigd.

  Vijf FamedCoach4SailingTeam-zeilers staan nu in de Top 20 van de OCN selectiestand. Zeb (derde), Floris (vierde), Signe (tiende), Jasmijn (twaalfde) en Hieke (achtiende).

  Op de OCN Benjamin 2019 lijst staan twee zeilers in de Top 5. Floris (eerste) en Folkert (vierde).Wat een geweldig resultaat!

  De kracht van het FamedCoach4SailingTeamligt in het trainen in teamverband en daarin proberen elkaar beter te maken. Daarnaast wordt het Fun4Sailingprincipe niet uit het oog verloren en dat is ook wel terug te zien op alle foto’s met blije gezichtjes.

  061019NieuwsVoorbespreking

  Langs deze weg wil ik alle commissieleden, (event)ouders en Marja bedanken voor hun inzet voor het team. Tevens dank aan de RIB begeleiders voor hun inzet en opvang van de zeilers op het water.

  061019NieuwsSigneEnMoeder

  Sponsoren Famed (hoofdsponsor), Hofman Bouwgroep, Ernst & Young, Feadship, NovaYachting, Sailcenter en de Lijnenspecialist hartelijk dank voor jullie ondersteuning!

  061019NieuwsTonnetje

  Team van zeilers, zeilsters, ouders, broertjes, zusjes, bedankt voor een mooi en gezellig jaar. Ik heb wederom genoten!

   

  Han Beverwijk, als trainer van het FamedCoach4SailingTeam 2018-2019.

   

  https://www.sailing.today/5be74e3914b8bd48fa5cb742/results

  https://www.optimist.nl/ocn-selectie/ocn-selectiestanden/ocn-selectiestand-2019/

  https://www.optimist.nl/ocn-selectie/ocn-selectiestanden/ocn-jeugdploeg-selectiestand-2019/

 2. De Boedha stelde dat de fysieke wereld bestaat uit de vier basiselementen aarde, water, wind en vuur. De elementen water en wind waren dit weekend in opperste stemming tijdens de laatste United 4 Sailing 2019 in Medemblik. De wind kon je door de bomen horen waaien en het water dat kwam met bakken uit de lucht.Ondanks het onstuimige weer konden er op zaterdag 3 races gevaren worden. De Optimisten hadden een mooi gevecht tegen de elementen gehouden.

  290919NieuwsFloris290919NieuwsFloris290919NieuwsFloris

  Na afloop was er nog een afscheidsborrel van Hidde en Bas, alwaar mooie woorden over en weer werden gesproken.

  290919NieuwsHidde en Bas

  Helaas waren de elementen zondag niet te bedwingen en werden de races afgelast. Niet alleen was de wind krachtiger, maar de combinatie met het zeer slechte zicht door de hevige regenval, maakte het een verstandig besluit.De zondag werd dus vroeg afgesloten met de prijsuitreiking waar Zeb, Floris , Signe en Marijn een element (latijns voor basisonderdeel) van waren.

  290919NieuwsPrijsuitreiking1290919NieuwsPrijsuitreiking1

  https://www.united4sailing.org/onstuimige-laatste-editie-van-united-4-sailing-2019/

  https://www.sailing.today/5b7416bd14b8bd67340d86f2/results

 3. Een prachtig weerzien met onze Belgische vrienden op de Open Belgische Kampioenschappen te Nieuwpoort. Naast het mooie weer waren er weer mooie resultaten voor het FamedCoach4SailingTeam. Floris veroverde de eerste plaats bij de Benjamins en werd tevens derde in het algemeen klassement. Jasmijn werd eerste bij de meisjes en zevende in het algemeen klassement. Wederom wist Folkert boven zichzelf uit te stijgen met een zesde plaats!

   140919NieuwsTeamRIB

   140919NieuwsJasmijnFolkert

   

  De vier wedstrijden op zaterdag kwamen pas laat tot stand, waardoor de kids pas na zeven uur ’s avonds van het water kwamen. Uitgeput maar voldaan zo snel mogelijk aftuigen, nabespreken om vervolgens een snelle hap te nuttigen en daarna het bed (en niet het zwembad) in te duiken.
  De zondag zag er veelbelovend uit met iets meer wind, echter er was  ook iets meer stroming. Zoveel meer stroming dat het voor sommige zeilers leek op een achteruit zeilwedstrijd. Het gevolg was dat het wedstrijdcomité besloot de wedstrijd af te breken. Hierna werd er gewacht op wat meer wind. Helaas kwam de wind niet en bleef de stroom sterk. Er werd dus niet meer gestart. 
  Jammer voor de zeilers en voor de organisatie, maar het deed niets af aan het prachtige weekend.

  140919NieuwsJasmijnFolkert

  Totaaluitslag van de Optifall – Open Belgian Championship: 

  https://www.sailing.today/5d3ec63c14b8bd4e7b1c6d82/results

  http://http//www.optifall.be

 4. Welkom aan alle nieuwe teamleden en hun ouders!
  Na de zomer hebben ook Hidde en Bas er voor gekozen om de volgende stap te maken. Beiden zijn naar de Laser 4.7 gegaan. Hidde weet op de United4 direct de tweede plaats te bemachtigen!

  De nieuwkomers zijn Abel, Folkert, Tjebbe, Arne en Jasmijn. Helemaal nieuw zijn ze ook weer niet, want velen hebben al vaak als invite meegetraind en of zijn zoals Arne het kleinere broertje van.

  140919NieuwsTjebbeAbelFolkertVeere

  140919NieuwsJasmijnPortret

  140919NieuwsTeamArnePortret

  De United 4 Sailing Regatta van Workum is weer gevaren. Wisselende weersomstandigheden met beide dagen genoeg wind zorgden voor een prima evenement.
  In de Optimisten klasse heeft het FamedCoach4SailingTeam het wederom goed gedaan. Met voor Floris een derde en voor Zeb een vierde plaats in het algemeen klassement.
  Bij de Benjamins is Marijn vierde geworden met maar 2 punten meer dan de derde plaats. Bij de meisjes heeft Jasmijn een vierde en Signe een vijfde plaats weten te behalen.
  Verder heeft met name Folkert supergoed gevaren!

  140919NieuwsWorkumFlorisenZeb

  140919NieuwsWorkumMarijn  Op naar het volgende evenement in Nieuwpoort, de Optifall - Open Belgian Championship.

 5. DYR2019
  Het zit erop. De Dutch Youth Regatta 2019 was een groot succes. Fantastisch (bijna Tropisch) weer en een wederom perfect georganiseerd evenement. Mooie resultaten voor het team met prijzen voor Signe (5e in Brons) en Marijn (4e bij de Benjamins). Marijn stond zelf een tijd op de eerste plaats maar moest helaas toen de wind afnam de lichtere zeilers voor laten gaan. 

  Marijn DYR2019
  Signe DYR2019

  De DYR2019 betekende ook het afscheid van Victorine, Lars en Bart.
  Zij worden dit jaar 15 en moeten dus de Optimisten klasse verlaten. Lars gaat Laser 4.7 varen, Bart gaat in de Waszp zeilen en Victorine weet nog niet zeker of ze Laser of Nacra gaat varen. 

  Bart en Han DYR2019
  Bart Vic en Han DYR2019
  Lars en Han DYR2019

  Zoals het gebruikelijk is was er een gezellige afscheid BBQ/borrel georganiseerd met mooie toespraken van de zeilers en trainer. Wij wensen ze dan ook het allerbeste in hun nieuwe zeilklasse toe! #altijdFamed

  Afscheid DYR2019

Inloggen

Sponsor ons gratis!

SponsorKliks, gratis sponsoren!

Een activiteit van Coach4Sailing.nl